De bijzondere bloemsoort Crocosmia Lucifer van Kwekerij Davelaar

Crocosmia luciferDe laatste jaren heeft Kwekerij Davelaar zich gespecialiseerd in de bloementeelt van de Crocosmia. De Crocosmia, die ook wel bekend staat als de Montbretia, heeft prachtige rode, oranje of gele bloemen. Crocosmia Lucifer heeft een vuurrode bloem en is daarom zeer opvallend. Vanaf juni-juli begint de Crocosmia Lucifer te bloeien, wat een warme sfeer geeft.

Export van de Crocosmia Lucifer

Als bloembollen groothandel, gebruikt Kwekerij Davelaar veel Crocosmia soorten voor de export. Vooral in Engeland is de Crocosmia Lucifer een ware hype. Veel niet reguliere soorten van de Crocosmia worden daarom veel voor de export gebruikt en maar weinig in Nederland verkocht. De Crocosmia Lucifer blijft met zijn zwaardvormige bladeren en hoogte van 1 tot 1,2 meter overal een favoriet.

Een gele Crocosmia Lucifer

De reguliere Crocosmia Lucifer heeft een vuurrode/tomaatrode kleur. Een vernieuwde variant van de Crocosmia Lucifer is een gele vorm van deze aantrekkelijke plant. Hij is rijkbloeiend en zeer resistent tegen bacterieziekten. Tevens geeft de Crocosmia Lucifer mooie bessen voordat hij begint te bloeien. Het zal nog een paar jaar duren voordat deze gele variant van de Crocosmia Lucifer op de markt komt.

Groothandel en particulier

Kwekerij Davelaar is van meerdere markten thuis en verkoopt daarom als groothandel aan grote inkopers maar ook aan particulieren. In onze schuur vindt u een tuinwinkel waar u de mooist bloeiende knollen en bollen kunt vinden. Uiteraard kunt u hier ook om plantenadvies vragen. Wij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend, echter is er zaterdags een deskundige aanwezig om u van alle benodigde informatie te voorzien. Wij nodigen u graag uit!