Kwekerij Davelaar is gespecialiseerd in de teelt van Montbretia bollen

Montbretia bollenKwekerij Davelaar heeft een passie ontwikkeld voor de teelt van de Crocosmia, beter bekend als Montbretia bollen. De Montbretia is een prachtige plant met rode, oranje of gele bloemen. Wij telen de Montbretia bollen voor zowel de bloem als de bes. Met ongeveer 50 soorten Montbretia bollen heeft Kwekerij Davelaar momenteel de grootste collectie van Nederland!

Duurzaam telen van Montbretia bollen

Al in 1987 zijn wij op zoek gegaan naar een duurzame manier van telen. Zo zijn wij in Woudenberg terecht gekomen. De laatste jaren hebben wij ons gespecialiseerd in Montbretia bollen, die wij dankzij een ruime wisselteelt ook milieubewust kunnen telen. Hierdoor gaan wij milieubewust om met gewasbeschermingsmiddelen waardoor wij voldoen aan de hoogste eisen van het Milieu Programma Sierteelt (MPS). Wij zijn er trots op dat wij met onze Montbretia bollen een A-classificatie hebben.

Speciale soorten Montbretia bollen

Kwekerij Davelaar is niet alleen in het bezit van de reguliere Montbretia bollen, maar kweekt ook speciale soorten Montbretia’s. Een voorbeeld hiervan is onze Heemskerk-Holland collectie, die zeer beperkt voorradig is. De volgende grootbloemige soorten behoren tot die collectie:

  • Crocosmia Challa
  • Crocosmia Emily McKenzie
  • Crocosmia Jupiter
  • Crocosmia Plaisir

Montbretia bloembollen bestellen

Bij Kwekerij Davelaar is het bestellen van bloembollen mogelijk voor zowel groot inkopers als particulieren. Vraag naar de mogelijkheden van bloembollen bestellen via info@crocosmia.nl of bel naar 0252-431174. U bent ook altijd welkom een kijkje te nemen bij Kwekerij Davelaar, van maandag tot en met zaterdag aan Davelaar 4 in Woudenberg. Voor deskundig plantenadvies, raden wij u aan zaterdags te komen.